07/30 67 631 info@bucik.si

NAŠA ZGODBA

Z BARVO ODTISNJENA NA PAPIRJU ČASA

KAKO SE JE VSE ZAČELO?

Začetki segajo v leto 1979 leta, ko je Bernard Bucik, kot samostojni podjetnik registriral obrt z imenom SITOTISK, Bernard Bucik s.p.. Začel je z delom v garaži svojega očeta, kasneje pa je zgradil hišo in preselil dejavnost na novo lokacijo. Zaradi vedno večjega povpraševanja, je razširil dejavnost v offset tisk in dodelavo tiskovin. Garažni del je hitro postal premajhen, zato se je del hiše razširil, da bi lahko pridobil več prostora za nove stroje. Podjetje se je takrat tudi preimenovalo v Tiskarna in založništvo Bernard Bucik s.p..

Leta 1998 je bilo toliko strojev in dela, da se mu je pridružil prvi delavec in par let kasneje še eden v oblikovalskem studiu. Tehnologija se je hitro spreminjala, zato je leta 2004 kupil prvi digitaliziran 4 barvni offsetni tiskarski stroj, ki je bil za tiste čase, velika pridobitev. Istega leta se je prodjetje preimenovalo v BUCIK d.o.o..

Vedno je iskal nove tehnologije, ki bi lahko izboljšale tiskovine ter hitrost izdelave. Zato je leta 2008 med prvimi v sloveniji kupil produkcijski digitalni stroj, ki je takrat imel veliko dodano vrednost zaradi manjših količin, ter konkurenčne cene. Hkrati pa smo razširili novi segment v širokoformatnem tisku in računalniški storjni in programski opremi. Istega leta pa se je v kolektiv pridružil sin Simon Bucik ,ki je kot grafični oblikovalec prevzel mesto v grafičnem studiu.

Med letom 2009 in 2019 smo razširili še vrsto drugih strojev za tisk in dodelavo ter zaposlili še nekaj sodelavcev. Leta 2019 je podjetje praznovalo 40 letnico obstoja.

Danes je krmilo podjetja prevzel sin Simon in ga vestno vodi naprej.